KEDS njofton për punime dhe për ndërprerje të rrymës

KEDS njofton për punime dhe për ndërprerje të rrymës

KEDS ka njoftuar për punimet e radhës të domosdoshme në rrjet. Kësisoj si pasojë e këtyre punimeve në disa vende do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

 Prishtinë

 1.

 NS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Matiçani 2 (kodi: 19000041005)prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Rr. Muharrem Fejza dhe rr. Arif Rama.

Arsyeja: Punime në rrjetin e tensionit të ulët.

2.

NS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hajvalia HHhhhh (kodi: 19000040 ) prej orës 12:00 deri në ora 15:00

Vendet: Hajvali Shkolla, Hajvali Policia, Hajvali Ulzat 1, Hajvali Ulzat 2 dhe Mili Hajvali.

Arsyeja: Punime në rrjetin e  tensionit të mesëm.

Ferizaj

  1.  

Nga  TS 110/35/10kV Bibaj do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shtërpce  (kodi 400440) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 2 dalje 35kV të HC Matkos Group (kodi 400442 dhe 400443) prej orës 10:00  deri në ora12:00.

Vendet: Shtërpce dhe një pjesë e fshatit Berevcë, Brezovicë, Jazhincë, Sevcë, Vrbeshticë dhe Uikendicat, Fabrika në Shtërpce, Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovc (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushicë, Viqë, Narcisi, Molika në Brezovicë dhe Vikendicat në Sharr, Berevc dhe Brezovicë.

Pa tension mbesin: HC – Brezovicë – Matkos Group dhe HC –  Viçë –  Matkos Group.

Arsyeja: Demontimi i kozollës së dëmtuar dhe montimi i kozollës së re.

2.

NS 110/35/10kV Lipjan  do të ndërprehen:

Dalja 10 kV Bablaku  (Kodi:41000001) prej orës 10:00  – 11:30 .

Vendet: Rubovci, Kojska, ETC, Firma Luma, Gurthyesi Nuredin Kuzhani, Lagjja e Jeta e Re.

Arsyeja: Energjizimi i LP Bablaku Bizneset nga NS Ferizaji II.

 

3.

NS 35/10kV Ferizaj 2  do të ndërprehen:

Dalja 10 kV Bablaku –Bizneset  (Kodi:40041005) prej orës 10:00  – 11:30.

Vendet: Kazerma, Mineksi, FSK TS i ri dhe IRK-ja.

Arsyeja: Energjizimi i LP Bablaku bizneset nga NS Ferizaji II.

 

4.

NS 35/10kV Ferizaj 2  do të ndërprehen:

Dalja 10 kV Betoni   (Kodi:40041002) prej orës 10:00  – 11:30.

Vendet: rrugët: Bostonit, Brahim Ademi, Kadri Abazi; fshatrat: Bublic, Dramjak, Kosinë, Llojza, Lloshkobare, Saraisht dhe Slivovë.

Arsyeja: Energjizimi i LP Bablaku Bizneset nga NS Ferizaji II.

Mitrovicë

1.

 NS 110/10kV Vushtria 2  do të ndërprehet Stabiliment te TS Bahri Kuqi  prej orës 10:00 – 14:00. Trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS  10/0.4 kV Studime e Ulët-1(Rashicët) (Kodi: 73000009012)
TS  10/0.4 kV Karaqë (Kodi: 73000009019)
TS  10/0.4 kV Begaj (lagjja Kaqanolli-Tërstena) (Kodi: 73000009029)
TS  10/0.4 kV TSSH-Begaj Lagjja Hajra (Kodi: 73000009032)
TS  10/0.4 kV Studime e Epërme (Kodi: 73000009013)
TS  10/0.4 kV Studime e Epërme (Kodi: 73000009011)
TS  10/0.4 kV Studime e Ulët-3 (Gëerxhalitë) (Kodi: 73000009014)
TS  10/0.4 kV Sfaraqak i Epërm (Kodi: 73000009015)
TS  10/0.4 kV Gojbulë-1 (Serbët) (Kodi: 73000009016)
TS  10/0.4 kV TSSH-Lagjja Istrefi (Kodi: 73000009031)
TS  10/0.4 kV Gojbulë-2 (Serbët) (Kodi: 73000009017)
TS  10/0.4 kV Miraqë (Kodi: 73000009018)
TS  10/0.4 kV Skromë-1 (Kodi: 73000009021)
TS  10/0.4 kV Shilovicë (Kodi: 73000009020)
TS  10/0.4 kV Skromë-2 (Kodi: 73000009022)
TS  10/0.4 kV Bozhlan (Kodi: 73000009023)
TS  10/0.4 kV Gumnisht-1 (Kodi: 73000009024)
TS  10/0.4 kV Gumnisht-2 (Kodi: 73000009025)
TS  10/0.4 kV Korollovë (Kodi: 73000009026)
TS  10/0.4 kV Vesekovc (Kodi: 73000009027)
TS  10/0.4 kV HAXHA COMPANY SH.P.K. (Kodi: 73000009030)
TS  10/0.4 kV HAXHA COMPANY SH.P.K. (Kodi: 73000009033)

Vendet: Studime e Ulët, Karaqë, Begaj, Studime e Epërme, Sfaraqak, Gojbulë, Miraqë, Skromë, Shilovicë, Bozhlan, Korollë, Gumnisht dhe Veskovec.

Arsyeja: Kalimi i përçuesve në shtyllat e betonit në fshatin Gojbulë.

13.04.2021

Punime në projekte investive

Ferizaj

1.

TS 35/10kV Ferizaj I do të  ndërprehet Stabilimenti TS Ndertësa (Ejupi) .

Trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4kV TS Kinemaja (Muri  (Kodi: 40040004201) prej orës 09:00-16:00

TS 10/0.4kV TS Kinemaja e re – Keds  (Kodi: 40040004208) prej orës 09:00-16:00

TS 10/0.4kV TS Ndertesa (Ejupi)  (Kodi: 40040004027 prej orës 09:00-16:00

TS 10/0.4kV TS Kinemaja (Muri  (Kodi: 40040004020) prej orës 09:00-16:00

Vendet: Rr.Tony Blair, rr.12 Qershor dhe rr. Dëshmorët e kombit (një pjesë).

Arsyeja: Realizimi i lidhëseve 10 kV në pusetën pranë Stabilimentit TS”Kinemaja” sipas projektit investiv.

14.04.2021                                                            Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

 TS 35/10kV Fushë- Kosova  do  të ndërprehet:

TS 10/04 kV  Gërgurët  (kodi: 15018018065)prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Lagjja Gërgurët.

Arsyeja: Ndërrimi i panelit te tensionit të ulët.

2.

TS 35/10kV Fushë- Kosova  do  të ndërprehet:

TS 10/04 kV  Bajqincët   (kodi: 15018018064 )prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Lagjja Bajqincët.

Arsyeja: Energjizimi i daljeve të reja 0.4kV.

3.

TS 220 /10kV Drenas  do  të ndërprehet:

Dalja 10 kV Orllat  (kodi: 16100005) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: Zabeli i  Ulët, një pjesë  e Llapushnikut, Poterki dhe Llukovci.

Arsyeja: Demontimi i rrjetit të tensionit të mesëm.

4.

 TS 220/35 /10kV Podujeva  do  të ndërprehet:

Dalja 10 kV Podujeva 4  (kodi: 14000004)prej orës 08:00 deri në ora 16:00

Vendet: rr.Zahir Pajaziti, Lagjja e Kuvajtit, afër Hotel Besiana.

Arsyeja: Vendosja e kabllos nën linjën ekzistuese.

14.04.2021

Punime nga palët e treta

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Gjakova 3  (Kodi: 81000116) nga ora 09:00 – 09:30 

Vendet: rrugët: Besim Bistrazhini, Dërgut Vokshi (1 konsumator), Dëshmorët e Lirisë, Elena Gjika, Gjon Bisaku, Gjon Nikoll Kazazi, Haki Taha, Hysni Dobruna (një pjesë), Ismail Qemali (një pjesë), Konferenca e Bunjajt, Konstandin Kristoforidhi, Lidhja e Prizrenit (2 konsumatorë), Martin Camaj, Migjeni (një pjesë), Mithat Frashëri, Shaban Polluzha, Yjet e Erenikut (një pjesë) dhe Yll Morina (2 konsumatorë).

Arsyeja: Shqyrtim i  kthinave  dhe kabllove furnizuese 10kV pasi që do ndërrohen.

Ferizaj

1.

TS 35/10 kV Ferizaj 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Sillosi  (Kodi:40041001 ) nga ora 10:00 – 14:00

Vendet: Rrugët: 1 Tetori (një pjesë), 28 Nëntori (një pjesë), Arsim Rexhepi, Bajram Kelmendi (një pjesë), Bilall Shala, Cen Dugolli, Driton Islami, e Reçakut, Ganimete Tërbeshi, Hasan Berisha (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Metush Krasniqi (një pjesë), Ndre Mjeda (një pjesë), Nora Kelmendi (një pjesë) dhe fshatrat: Papaz, Pojatë, Rahovicë, Sazli, Softaj, Talinoc, (një pjesë), Talinoc i Jerlive (një pjesë) dhe Talinoc i Muhaxherëve (një pjesë).

Arsyeja: Energjizimi i sistemit hyrje/dalje, sipas pëlqimit elektro-energjetik.