Gabimet më të zakonshme në larjen e fytyrës

Gabimet më të zakonshme në larjen e fytyrës

Larja e fytyrës duket si një gjë e thjeshtë, apo jo? Çështja është, ajo mund të shkaktojë më shumë dëm sesa dobi nëse nuk bëhet siç duhet dhe mund të shkaktojë shumë probleme, të tilla si thatësi, acarim, relaksim i parakohshëm dhe rrudha.

Shihni gabimet kryesore që bëjmë kur lajmë fytyrën dhe si mund t’i korrigjojmë ato:

Zgjidhni pastruesin e duhur: Në varësi të llojit të lëkurës, duhet të zgjidhni një pastrues me një pH të ekuilibruar për fytyrën tuaj. Një pastrues në formën e shkumës ose xhelit për lëkurën me vaj dhe një pastrues kremoz për lëkurën e thatë do të ishte i mirë. Asnjëherë sapun, sepse krijon thatësi të tepruar.

 

Sigurohuni që duart tuaja janë të pastra: Duart e ndyra do të thotë që po përpiqeni të pastroni lëkurën tuaj me diçka të ndyrë. Lani duart së pari, dhe pastaj lani fytyrën.

Lani sfungjerin tuaj: Nëse përdorni një sfungjer, sigurohuni që të jetë i pastër. Sigurisht, do të ishte më mirë të përdorni duart tuaja.

Ujë i ngrohtë: Përdorni ujë të vakët për të siguruar që lëkura juaj të mbetet e hidratuar dhe e paprekur. Seksioni i artë për rezultate më të mira: Ujë jo shumë i nxehtë, jo shumë i ftohtë.

Mos e teproni me kokrra: Mos u entuziazmoni për shtresuesit, duhet të jeni të sjellshëm me fytyrën tuaj. Shmangni përdorimin e kokrrave të forta dhe përdorni një pastrim të butë në mënyrë që të mos dëmtoni lëkurën.

Lani fytyrën dy herë në ditë, pa përjashtim: Shumica e njerëzve nuk e lajnë fytyrën sa duhet. Ju duhet të lani fytyrën tuaj dy herë në ditë. Në mëngjes kur zgjoheni për të hequr papastërtitë dhe bakteret që grumbullohen në fytyrën tuaj, përsëri në mbrëmje për të hequr përbërjen dhe vajin që është grumbulluar gjatë ditës.