Njolla ​​të moshës në duar, krahë dhe fytyrë, si të shpëtoni nga to?

Njolla ​​të moshës në duar, krahë dhe fytyrë, si të shpëtoni nga to?

Njollat ​​e moshës janë shenja të sheshta kafe në lëkurë, të njohura gjithashtu si njolla të mëlçisë ose hiperpigmentim.

Nëse i keni vërejtur që ato shfaqen në trupin tuaj, mos u frikësoni – njollat ​​e moshës janë të padëmshme, pa dhimbje dhe zakonisht shfaqen tek njerëzit mbi 40 vjeç.

Për të zbuluar gjithçka rreth njollave të moshës, Genevieve Knodell, praktikuese estetike tregon këshillat e saj si eksperte se si të kujdesemi për lëkurën tonë dhe nëse ka ndonjë mënyrë për të hequr qafe njollat ​​e moshës.

Pse na shfaqen njollat ​​e moshës?

Njollat ​​e moshës shkaktohen nga ekspozimi i tepërt në dritën UV (ultraviolet), e cila stimulon melanocitet të hiper-pigmentojnë qelizat përreth lëkurës. Ato mund të ndryshojnë në madhësi dhe zakonisht shfaqen në fytyrë, duar, krahë dhe shpatulla, ku lëkura merr më shumë ekspozimin në diell.

Cilat janë mënyrat më të mira për të hequr qafe njollat ​​e moshës?

Edhe pse njollat ​​e moshës janë të padëmshme, shumë njerëz kërkojnë heqjen e tyre për arsye kozmetike. Një grup në rritje i pajisjeve të dermatologjisë ofrojnë ndihmë kimike – një mënyrë e mirë për të filluar udhëtimin tuaj për një lëkurë më të pastër, më të barabartë.

Pacientët mund të marrin në konsideratë trajtime me dritë me laser dhe intensitet të pulsit (IPL). Këto trajtime funksionojnë duke dhënë një spektër drite në gjatësi specifike të valëve për të synuar lëkurën e pigmentuar. Laseri do të synojë pigmentin pa ndikuar në indet përreth dhe në mënyrë efektive ngre pigmentin të ulur në shtresat epidermale për të zbuluar një pamje më të qartë dhe më të barabartë.

Kremrat me përbërës të tillë si Vitaminë C, retinol dhe përbërës të tjerë stabilizues dhe depigmentues të tillë si cisteamina mund të ndihmojnë gjithashtu në punën për depigmentimin e lëkurës.