Zakonet e këqija që shkatërrojnë flokët tanë

Zakonet e këqija që shkatërrojnë flokët tanë

Humbja e flokëve mund të jetë gjëja e fundit në mendjen tuaj tani, por një ditë shumë prej nesh do të humbin flokët.

Shihni se çfarë mund të bëni për të pasur flokë të shëndetshëm, të trashë dhe me shkëlqim sa më shumë që të jetë e mundur.

Shmangni modelet e ngushta të flokëve

Po, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të bëni bisht ose bishtaleca çdo ditë. “Frizurat shumë të ngushta për një kohë të gjatë mund të çojnë në inflamacion të gjëndrave të flokëve dhe përfundimisht në rënie të flokëve”, thotë Dr. Joshua Zeitsner, drejtor i kozmetikës dhe hulumtimeve klinike në departamentin e dermatologjisë në Mt. Spitali Sinai i New York.

Thuaji “jo” hekurit

Duke përdorur një hekur flokësh çdo ditë, ju prishni cilësinë e flokëve tuaj. Ajo që dermatologët rekomandojnë është të bëni stilim në flokë të freskët. Ofron stilim shumë të mirë dhe zvogëlon shanset e dëmtimit të flokëve.

Kufizoni trajtimin kimik të flokëve

Trajtimi i shpeshtë i flokëve me zbutës dhe ngjyra, perme, ngjyra dhe ajër të nxehtë nga tharësi i flokëve e than lëkurën e kokës. Kjo shtrembëron marrëdhëniet midis lëkurës dhe rrënjës së flokëve dhe flokët bien lehtë. Kështu që kufizoni trajtimin kimik të flokëve tuaj dhe nganjëherë lëreni të thahen pak në ajër. Flokët do të bëhen më të shëndetshëm, me shkëlqim dhe rezistent ndaj ndikimeve të jashtme.

Merrni suplemente

Sipas dermatologut Alex Kantavi, kujdesi më i mirë për flokët mund të arrihet duke konsumuar ushqimet dhe vitaminat e duhura që rrisin prodhimin e keratinës ose me suplemente. Studimet kanë treguar se doza të mëdha të keratinës, rreth 2-3 gram në ditë ndihmojnë në rritjen e flokëve të fortë dhe me shkëlqim dhe zvogëlojnë humbjen e flokëve. Ju mund t’i gjeni lehtësisht shtesat e keratinës në farmacinë tuaj lokale.

Mbroni flokët tuaj nga dielli

Mos harroni të vishni një kapelë ose të përdorni krem ​​mbrojtës për flokët tuaj. Ekspozimi i tepërt i diellit dobëson flokët, i dehidraton dhe i jep një pamje të egër dhe të shurdhër.

Menaxhoni stresin tuaj

Besoni apo jo, stresi është një shkak kryesor i humbjes së flokëve. Ekspertja e restaurimit të flokëve Lucinda Elery këshillon që gjetja e diçkaje që ju qetëson si një hobi apo sport i ri ose diçka aq e thjeshtë sa një masazh mund t’ju ndihmojë të kontrolloni stresin tuaj, diçka që flokët tuaj do të bëjnë gjithashtu. Për t’u forcuar.

Nxehtësia e tepërt

Tharësit e flokëve, drejtuesit e flokëve dhe gërshërët janë fajtorët kryesorë të dëmtimit të nxehtësisë në flokët tuaj. Sigurisht, do të ishte më mirë të shmangni përdorimin e tyre sa më shumë që të mundeni, por nëse përdorni ndonjë nga pajisjet e mësipërme shpesh, të paktën zvogëloni nxehtësinë dhe shmangni kontaktin me rrënjën për të mbrojtur xhepat.

Ndiqni një dietë të ekuilibruar

Për flokë të bukur, sigurohuni që të ndiqni një dietë të ekuilibruar që përbëhet nga ushqime të pasura me hekur, vitaminë C, karotinë, yndyrna omega-3, proteina, zink dhe biotinë.