Ndryshim epokal: UEFA heq rregullin e golit në fushë kundërshtare

Ndryshim epokal: UEFA heq rregullin e golit në fushë kundërshtare

Ashtu siç kishte paralajmeruar, UEFA ka vendosur të bëjë një ndryshim epokal në rregullat e garave ndërkombëtare të klubeve.

Rregulli i golit në fushë kundershtare nuk do të jetë më i vlefshëm.

Ky vendim vlen menjehere per sezonin e ardhshem ne te gjitha trofete e UEFA-s ne nivel klubesh, Champions League, Europa League dhe Conference League.

Deri më tani, nese ne duelet me sistem vajtje-ardhje, rezultati i pergjithshem ishte ne barazim, ekipi qe kualifikohej ne fazen tjeter ishte ai qe kishte shenuar gol ne fushe kundershtare.

Kjo per shkak se goli ne transferte vleresohej dyfish.

Tanime nese rezultati ne te dyja takimet eshte ne barazim, shkohet ne shtese dhe me pas tek 11-metershat./vp