Netflix me dokumentar për Barack Obamën

Netflix me dokumentar për Barack Obamën

Me rastin e ditëlindjes së 60-të, të ish-presidenti Netflix do realizojë një dokumentar me titullin "Në ndjekje të një bashkimi më të përsosur".

Ky do jetë dokumenti përfundimtar mbi jetën dhe presidencën e Barack Obamës, dhe në pesë orë e më shumë gjatë tre netëve, kryesisht ia del mbanë në atë detyrë të frikshme. Në rastin më të mirë, ky prodhim i HBO bashkon retorikën dhe pritjet e larta me sfidën e realizimit të atij “bashkimi më të përsosur”, si atëherë ashtu edhe tani.

Duke pasur parasysh marrëdhënien prodhuese të Obamas me Netflix – i cili kohët e fundit transmetoi dokumentarin kushtuar librit të Michelle Obama “Becoming” – është interesante të shohësh HBO të pretendojë presidentin e 44 -të.

E vetmja gjë që mungon me të vërtetë nga prodhimi i përpunuar me përpikëri i regjisorit Peter Kunhardt është shumë konsideratë për jetën post-presidenciale të Obamës, por në Hollywood, ju kurseni diçka për vazhdimin.

Pjesa I hapet me fjalimin e Obamës në 2008 mbi racën, në të cilin ai vuri në dukje se Amerika nuk ka “zgjidhje” përveçse të ndjekë një bashkim më të përsosur. Kjo përforcohet në kapitullin e fundit nga fjalimi i tij i fundit presidencial në janar 2017, duke lënë pas një ndjenjë të hidhur të asaj që u arrit – dhe çfarë nuk ishte – gjatë atyre viteve.

Në të vërtetë, siç vëren gazetarja Michele Norris, biseda për zgjedhjet e Obamës duke futur në një shoqëri “post-racore” duket naive me përfitimin e pasqyrës, megjithëse pyetja mbetet nëse ata që citonin mundësinë në atë kohë ishin, siç thotë ajo, ” shpresëdhënëse “ose” deluzionale “.

Duke u kthyer në edukimin dhe jetën e hershme të Obamës, dokumentari nuk i përmbledh aspektet e atyre viteve që mund të mos jenë krejtësisht lajkatare, duke përfshirë një nivel ambicie që e shtyu atë të kalojë demokratët e vjetër teksa ai e përshkoi rrugën e tij drejt majës.

Ajo periudhë gjithashtu e pa Obamën të përballej me pyetjet nëse ai ishte “mjaft i zi” për të fituar mbështetjen nga kisha dhe zonat e tjera kryesore, para se fjalimi i tij kryesor në Konventën Demokratike të vitit 2004 ta niste atë në skenën kombëtare.