Gjatë një banje të nxehtë, niveli i sheqerit në gjak zvogëlohet
Sharr Travel

Gjatë një banje të nxehtë, niveli i sheqerit në gjak zvogëlohet

Shkencëtarët kanë publikuar të dhëna që tregojnë se një banjë e nxehtë mund të djegë kalori dhe të ulë ndjeshëm nivelin e sheqerit në gjak.

“Ne zbuluam se pjesëmarrësit e studimit që laheshin në një banjë të nxehtë kishin një mesatare prej 10 për qind më të ulët të glukozës në krahasim me ata që ushtronin, gjë që ishte krejtësisht e papritur”, thonë shkencëtarët nga Universiteti i Loughborough dhe Leicester në Mbretërinë e Bashkuar.

“Sasia e sheqerit në gjakun tonë që rritet pas një vakti është një nga treguesit e rrezikut për sëmundje si zhvillimi i diabetit të tipit 2, kështu që ulja e tij mund t’i bëjë mirë shëndetit tonë”, shpjegon Dr. Steve Faulkner i Institutit Kombëtar për Kërkime Shëndetësore Leicester-Loughborough.

Natyrisht, kjo nuk do të thotë që një banjë e nxehtë mund të zëvendësojë ndikimin e përgjithshëm të stërvitjes dhe aktivitetit fizik, por gjithsesi siguron disa përfitime shëndetësore, përveç një dushi të rregullt të ngrohtë dhe relaksues.

Pra, një banjë e nxehtë stimulon djersitjen e trupit, ndërsa me djersitje kaloritë shkrihen, ndërsa toksinat nxirren jashtë trupit.

Një banjë e nxehtë gjithashtu zgjidh problemet e pagjumësisë

Nëse keni probleme me pagjumësinë, zhytja në një banjë të ngrohtë para se të shkoni në shtrat do të jetë shumë e dobishme sepse banja nxit relaksimin, kështu që do të bini në gjumë shumë më lehtë, sepse do të ndiheni më të relaksuar.

Uji i nxehtë ka një efekt të dobishëm në temperaturën e trupit dhe stimulon prodhimin e melatoninës, e cila ka një efekt pozitiv në gjumë.

Të dhënat tregojnë se një dush i nxehtë shkakton diçka në trupin tonë të quajtur “reagimi i goditjes nga nxehtësia”. E njëjta gjë ndodh kur stërviteni, kur muskujt ngrohen.