Shfaqjet live kthehen në festivalin e tangos në Buenos Aires

Shfaqjet live kthehen në festivalin e tangos në Buenos Aires

Pas edicionit virtual të vitit 2020, Festivali i Tangos i Buenos Aires dhe Kupa Botërore u hapën të enjten me muzikë dhe vallëzim para një publiku të drejtpërdrejtë.

Në mes të pandemisë së koronavirusit, festimi i këtij viti i vallëzimit vë në pah audiencë me kapacitet të zvogëluar dhe protokolle shëndetësore.

Por publiku do të jetë akoma në gjendje të shijojë më shumë se 100 aktivitete me artistë ikonikë të tangos falas për 10 ditët e ardhshme.

Valltarja Natacha Poberaj, drejtoreshë e parë artistike e festivalit, tha se muzika tango po mirëpret njerëzit “me krahë hapur” si personalisht ashtu edhe virtualisht.

Shumica e shfaqjeve do të transmetohen.

Shfaqja hapëse ishte një homazh për Anibal Troilo, një nga muzikantët më ikonikë të tangos në histori.

Pianisti José Colangelo ka performuar me të.

Pjesa më e popullarizuar e festivalit është kampionati botëror i tangos, i cili do të fillojë të shtunën (18 shtator) me pjesëmarrës nga 25 vende.

Finalja e madhe e turneut do të zhvillohet më 26 shtator./AP/