7 karakteristika të njerëzve të pjekur

7 karakteristika të njerëzve të pjekur

Gjatë jetës, ne bëhemi më të pjekur emocionalisht, zhvillojmë vetëbesim, përpiqemi për një lidhje serioze dhe përmirësojmë jetën tonë.

Më poshtë është një listë e tipareve të karakterit të përpiluar nga ndjekësit e Sigmund Freud dhe me anë të të cilave mund të gjykohet pjekuria e një personi:

1. Aftësia për të pranuar kritika konstruktive

Kjo është një cilësi shumë e rëndësishme për një vlerësim të drejtë të pikave të forta dhe të dobëta të dikujt. Duhet të jeni të gatshëm të dëgjoni të vërtetën, jo ta mohoni. Të ikësh nga problemet ose të bësh sikur nuk janë aty nuk do të zgjidhë problemet ekzistuese. Kur është e vështirë për njerëzit të perceptojnë realitetin, ata kërkojnë shpëtimin në iluzione, të cilat në fund çojnë vetëm në zhgënjim.

2. Aftësia për t'u përshtatur me ndryshimin

Ndryshimi nuk është gjithmonë i lehtë për t’u bërë. Ato mund ta përmbysin botën dhe të shkaktojnë stres. Planet tuaja të ditës dhe të punës, statusi shoqëror, vendbanimi dhe shumë më tepër gjithashtu mund të ndryshojnë. Ju duhet të jeni në gjendje të përshtateni me ndryshimet, të mos mërziteni duke i lënë ato t'ju shqetësojnë.

3. Imun ndaj stresit

Frika, përvojat e brendshme, stresi mund të çojnë në një sërë sëmundjesh fizike. Shëndeti juaj mendor dhe fizik varet nga sa imun jeni ndaj stresit.

4. Aftësia jo vetëm për të marrë, por edhe për të dhënë

Njerëzit që u japin kohën, vëmendjen, ndihmën dhe mbështetjen financiare të tjerëve janë shumë më të lumtur se të tjerët. Ata që janë më të prirë për të pranuar janë shpesh egoistë, ziliqarë.

5. Aftësia për të trajtuar njerëzit me mirëkuptim

Jeta është një proces ndërveprimi me njerëzit, kështu që është shumë e rëndësishme se si i ndërtoni marrëdhëniet tuaja. Dashuria dhe respekti janë dy faktorët kryesorë që çojnë në një jetë harmonike.

6. Aftësia për të përcjellë energjinë negative në një drejtim konstruktiv

Është shumë e rëndësishme të jeni në gjendje të ridrejtoni emocionet tuaja negative, jo t'i mbani për veten, por, përkundrazi, të përpiqeni t'i përdorni ato për mirë.

7. Aftësia për të dashur

Dashuria është një forcë e madhe. Njerëzit kanë lindur me aftësinë për të dashur dhe është shumë e rëndësishme që ata ta mbajnë atë ndjenjë gjatë gjithë jetës së tyre.