Humbni peshë duke numëruar kafshatat dhe jo kaloritë
Sharr Travel

Humbni peshë duke numëruar kafshatat dhe jo kaloritë

Sa më pak të zvogëlojmë kafshatat tona, aq më shumë ka gjasa të humbim peshë, sipas një studimi të ri

Për shkak se ata që mbajnë dietë zakonisht raportojnë më pak kalori sesa konsumojnë në të vërtetë, studiuesit në Universitetin Clemson kanë kryer një seri studimesh që tregojnë se kafshatat mund të jenë një mënyrë më e saktë për të matur marrjen e ushqimit.

Filozofia rreth humbjes së peshës sugjeron që të përtypni çdo pickim më shumë se 15 herë, në mënyrë që t’i jepni trurit kohë për të përpunuar atë që hamë dhe për të dërguar një sinjal se jemi të ngopur.

Tani, një grup studimesh sugjerojnë se numërimi i kafshatave mund të jetë një mënyrë po aq efektive për të humbur peshë. Si pjesë e këtyre studimeve, studiuesit e Universitetit Clemson po luftojnë për humbjen e peshës dhe pajisjet e teknologjisë që mund të vishen që mund të thonë ata të matin kafshimet tona dhe të na bëjnë të ditur kur të arrijmë kufirin ditor, duke na ndihmuar të hamë më pak.

Një studim tjetër pilot nga Universiteti Brigham Young zbuloi se kur pjesëmarrësit ulën numrin e kafshatave me 20% në 30% në çdo vakt, ata humbën rreth gjysmë kile në javë ndërsa ulnin indeksin e masës trupore.

Shkencëtarët thonë se një arsye që numërimi i kafshatave ndihmon në humbjen e peshës mund të jetë se na pengon të konsumojmë ushqime të panevojshme. Gjithashtu kërkon shumë më pak kohë sesa numërimi i kalorive, gjë që e bën atë një proces që është më i lehtë për tu ndjekur.

Për të krijuar një qëllim realist dhe për të zvogëluar kafshatat tuaja të përditshme, filloni duke krijuar një numër kyç. Pa ndryshuar asgjë nga konsumi juaj aktual, shikoni dhe regjistroni çdo kafshatë në çdo vakt për një javë. Pastaj punoni për të zvogëluar atë numër. Por sigurohuni që të mos përpiqeni të kompensoni kafshatat më të vogla me ato më të mëdha! Ky është një trend i natyrshëm, por do të ngadalësojë procesin e humbjes së peshës.