5 shenjat që tregojnë se pini më shumë alkool se zakonisht
Sharr Travel

5 shenjat që tregojnë se pini më shumë alkool se zakonisht

Pandemia ka ndryshuar marrëdhëniet e njerëzve me alkoolin. Një studim i botuar në JAMA Network Open në 2020 zbuloi se gratë në Amerikë rritën “ditët e tyre të konsumit” (dmth katër ose më shumë pije në disa orë) me 41% në vitin 2020, në krahasim me vitin 2019.

Sigurisht, ju ende mund të pini shumë pa arritur nivelin e problemit, thonë ekspertët. Më poshtë mund të lexoni 5 shenja që ndoshta po bien kambanën e alarmit.

Jeta juaj shoqërore sillet rreth alkoolit

Nëse e gjithë jeta juaj jashtë shtëpisë tuaj, ose brenda saj, kërkon alkool për të funksionuar, ju mund të keni një problem, tha Peg O’Connor, një profesor filozofie në Kolegjin Gustavus Adolphus, për Bustle. “Ju mund të dëshironi të kaloni më shumë kohë me njerëz që duan të pinë sesa me miqtë që nuk duan.” Ju gjithashtu mund të dëshironi të qëndroni vetëm në shtëpi duke pirë sesa të dilni jashtë ose të izoloheni, thotë ai.

Ju mungojnë takimet ose angazhimet e tjera

Dy shenja kryesore të abuzimit me alkoolin janë paaftësia për të përmbushur detyrimet e punës ose të familjes dhe mungesa e produktivitetit, sepse hangover dhe pirja pengojnë. Nëse e lini programin tuaj të fitnesit ose përgjegjësitë tuaja shoqërore ose të punës rregullisht, atëherë kjo mund të lidhet me konsumimin e tepërt të alkoolit dhe turbullirat pasuese të trurit dhe shoqërimin e dëmtimeve trupore.

E përdorni alkoolin për t’u shprehur

Nëse e vetmja mënyrë për t’u thënë njerëzve që i doni ose për të thënë se si ndiheni vërtet për punën ose marrëdhënien tuaj është kur jeni të dehur, kjo mund të jetë një shenjë e varësisë. Nëse pirja ju ndihmon të shprehni emocione të caktuara që zakonisht “refuzoni, përjashtoni ose shtyni”, mund të mbështeteni në të për shëndetin tuaj mendor.

Ju pini për të shmangur emocionet e vështira

Ka një anë tjetër të shprehjes emocionale dhe abuzimit me alkoolin, thotë O’Connor: duke i mbajtur gjërat poshtë. “Shpesh, njerëzit lidhen tepër me sjelljet vetëshkatërruese si alkooli i tepërt, si një mënyrë për të shmangur disa emocione themelore,” thotë ai. Mund të jenë ndjenja që personi nuk është gati të përjetojë ose emocione vërtet të vështira nga të cilat dëshiron të heqë qafe plotësisht.

Ju flirtoni me mendimin e alkoolit gjatë gjithë ditës

Kur e kapni veten duke menduar për koktejin e parë të natës, mund të jetë një shenjë se truri juaj është i varur nga alkooli. “Nëse pini si shpërblim, si gjithmonë ndiheni pak më mirë kur e dini se është” kohë për të pirë “pas një dite pune të palodhur, truri e mëson atë si një shpërblim që ia vlen të përsëritet,” thotë O’Connor. Nëse përdorni alkoolin si një “mekanizëm për zgjidhjen e problemeve” për stresin e përditshëm, është një shenjë se jeni të varur nga ai.