5 hapa të thjeshtë për të hequr qafe pikat e zeza
Sharr Travel

5 hapa të thjeshtë për të hequr qafe pikat e zeza

Shëndeti i lëkurës së fytyrës është A dhe Z për një pamje rrezatuese. Pikat e zeza janë një ndër shqetësimet më të mëdha të cilat prishin lehtësisht imazhin tonë. Por çfarë duhet të bëjmë kur kemi shumë pika të zeza?

1. Përzieni sodën e bukës me ujë derisa të bëhet një masë kremoze dhe aplikojeni në fytyrë si maskë.

2. Aplikoni maska ​​me argjilë apo edhe të bëra tërësisht prej balte.

3. Konsultohuni me dermatologun tuaj për përdorimin e produkteve kozmetike që përmbajnë retinoide.

4. Përdorni pastrues që përmbajnë acid salicilik dhe glikolik, pasi shtrëngojnë poret dhe heqin qelizat e vdekura.

5 Mos u përpiqni t’i shtypni pikat e zeza. Mund të duket një zgjidhje por rezultatet janë vetëm të përkohshme dhe në planin afatgjatë, e përkeqësojnë problemin.