Studimi i ri zbulon se sa duhet të paguhet nëna që kujdeset për fëmijët
Sharr Travel

Studimi i ri zbulon se sa duhet të paguhet nëna që kujdeset për fëmijët

Të qenit prind i papunësuar është ndoshta një nga punët më sfiduese në botë. Sidoqoftë, shpesh e marrim si të mirëqenë këtë punë rraskapitëse. Një raport i ri vjetor nga Mom Salary Survey zbuloi se sa vlen puna e një prindi dhe sa role të tjera luan nëna ose babai kur kujdesen për pasardhësit e tyre.

Ne besojmë fuqimisht se të qenit prind është si të jesh një krijesë me shumë duar, me shumë koka që arrin të përballojë gjithçka, dhe do të donim që të mësoni për pagesën që prindërit mund të marrin për dhjetëra punë që i bëjnë çdo ditë.

Të jesh prind i papunësuar është një detyrë komplekse

Mund të jemi mësuar të mendojmë se të qenit prind shtëpiak është thjesht të jesh nënë ose baba që kujdeset për fëmijët, por ky rol është shumë më kompleks sesa mund të duket. Uebfaqja, pagat.com, kontrollonte sa detyra kemi pasi një foshnjë hyn në familje. Rezulton se një nënë është gjithashtu kujdestare shtëpie, dietologe dhe mësuese e kujdesit ditor. Çuditërisht, nënat që qëndrojnë në shtëpi gjithashtu punojnë si administratore të rrjetit, menaxhere të komunikimit të mediave sociale dhe madje edhe terapiste rekreative!

Sa kushton puna gjithëpërfshirëse

Anketa e The Mom Salary Survey kryen kërkime që gjurmojnë pagat në kohë reale për të gjitha punët që bëjnë nënat. Në vitin 2019, paga e sugjeruar për një nënë mesatare ishte 178 mijë e 201 dollarë. Ka rreth 30 detyra që janë të gjitha pjesë e punës së një prindi, sipas sondazhit. Dhe rezulton se nënat punojnë si kontabiliste, dizajnere enterieri, blerëse, analiste logjistike dhe madje edhe gjyqtare!

Një sondazh i vitit 2021 ka treguar shifrat më të larta të pagave

I njëjti studim u krye më 2021, dhe morën pjesë 19 mijë nëna. Rezultati doli të ishte edhe më mbresëlënës. Në vitin 2021, të qenit nënë ose baba vlen 184,820 dollarë. Gjithashtu mund të numërojmë paratë shtesë që kompanitë ofrojnë, si shpërblimet jashtë orarit dhe pagesën e rrezikut, kështu që një prind që qëndron në shtëpi mund të fitojë më shumë se 200 mijë dollarë në vit.

Kjo “tarifë prindërore” tani po ngre një debat të madh

Sot, 1 në 5 prindër në SHBA është janë kujdestarë të qëndrimit në shtëpi. Gjithnjë e më shumë njerëz pranojnë se të kujdesesh për fëmijët është punë e vështirë që duhet të paguhet shumë. Sidoqoftë, nuk ka asnjë program aktual që do të merrte rezultatet e Mom Salary Survey (Anketës së Pagesës së Mamave) si bazë për t’iu ofruar nënave dhe baballarëve pagesën e plotë që meritojnë.