5 gjëra të lezetshme e të çuditshme që macet bëjnë kur shprehin dashurinë
Sharr Travel

5 gjëra të lezetshme e të çuditshme që macet bëjnë kur shprehin dashurinë

Nuk ka asgjë si bota e çuditshme dhe e mrekullueshme e sjelljes së maceve.

Si pronar macesh, ne i duam më shumë për shfaqjet e tyre të çuditshme të dashurisë.

Por si mund ta dallojmë nëse ata ndjehen në të njëjtën mënyrë? Ekzistojnë një numër mënyrash në të cilat miqtë tanë të pëshpëritur na bëjnë të ditur se ata kujdesen dhe se ndihen të sigurt dhe të dashur.

Më poshtë janë pesë gjëra të zakonshme, klasike, të lezetshme dhe të çuditshme që macet bëjnë për të treguar se ju duan:

Gërvishtja

Sigurisht, një pickim i mprehtë, i zemëruar nuk është shumë i dashur. Por kur macja juaj butësisht gërryen në dorën tuaj ndërsa e përkëdhelni, shpesh është një shenjë dashurie dhe afeksioni. Ndonjëherë të quajtura ‘kafshime dashurie’, këto ngrënie tregojnë se ajo të do dhe nuk dëshiron që të heqësh dorën.

Shkelja e syrit

Kur një mace ju ngul sytë dhe shkel sytë ngadalë, ndërsa mund të duket e paqartë ose kërcënuese, ajo në të vërtetë po përcjell dashuri. Ju madje mund t’i hidhni sytë ngadalë përsëri te ajo për t’i ofruar dashurinë tuaj në këmbim, duke e lënë të kuptojë se ajo është e sigurt.

 

Mbështjellja e bishtit

Ju mund të dalloni shumë nga bishti i një mace dhe forma e saj. Kur një mace ju afrohet me një bisht që është drejt lart dhe i lakuar në fund, ajo po sinjalizon se ndihet më miqësore. Është një sjellje e parë shpesh tek macet që u afrohen miqve të maceve ose ndonjë njeriu që e kanë të përzemërt.

Shfaqja e barkut

Macet i ekspozojnë barkun e tyre vetëm njerëzve që kanë besim, por kjo nuk do të thotë se ata duan barkun e tyre të fërkohet. Nëse macja juaj ju tregon barkun, mund të përpiqeni ta fërkoni butësisht për të parë nëse i pëlqen, por sido që të jetë, kjo sjellje ju tregon se ajo ndihet e sigurt dhe e dashur në shoqërinë tuaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lëpirja

Lëpirja e një mace mund të tregojë disa gjëra. Ajo mund të të lëpijë për të sinjalizuar se dëshiron pak vëmendje, ndoshta për t’u përkëdhelur ose për të luajtur. Sidoqoftë, mund të jetë edhe mënyra e saj e përpjekjes për t’ju pastruar, e cila është një shenjë e sigurt se ajo dëshiron të lidhet. Lëpirja është gjithashtu shpesh një shenjë që macja juaj ndihet e qetë përreth jush. /Telegrafi/