Digjni qirinjtë tuaj për një kohë më të gjatë me këtë truk të thjeshtë
Sharr Travel

Digjni qirinjtë tuaj për një kohë më të gjatë me këtë truk të thjeshtë

Qirinjtë shtojnë një ambient të mrekullueshëm në çdo dhomë, kështu që është gjithmonë e keqe nëse shkrihen shpejt.

Por, përpara se të shkoni për të rrëmbyer një tjetër kur të mbaroni, ka një element kuzhine që mund t’ju ndihmojë të digjni çdo qiri për më gjatë.

Herën tjetër që do të përdorni një qiri, merrni parasysh të përfshini pak kripë. Pasi të keni djegur një qiri për një kohë mjaft të gjatë në vendin ku po formohet një pellg i vogël dylli, spërkatni pak kripë direkt në dyll dhe përdorni një kruese dhëmbësh për ta shpërndarë atë në mënyrë të barabartë. Komponimet e klorurit të natriumit ngadalësojnë proceset e shkrirjes dhe pikimit, që do të thotë se mund ta digjni atë qiri shumë më gjatë se më parë.

Për më tepër, nëse doni që qirinjtë tuaj të ardhshëm të mos shkrihen shpejt dhe të keni pak më shumë kohë në duar, kripa e tryezës mund të jetë e dobishme edhe këtu. Vendosni qirinjtë tuaj në një enë që dëshironi dhe zhytni në dy gota ujë. Përziejini dy lugë kripë dhe ziejini për rreth 24 orë.

Pasi të jenë tharë plotësisht, jeni të lirë t’i ndezni. Do të vini re se ato fillojnë të shkrihen nga brenda në vend që të pikojnë në anët e qiririt. Kjo është për shkak të kripës që krijon një pengesë “guaskë” rreth qiririt ku dylli nuk mund të ikë.

Dhe nëse keni kohë për të shtuar një hap shtesë në mirëmbajtjen e qirinjve tuaj, merrni parasysh ta vendosni në frigorifer për të paktën disa orë përpara se të digjen! Temperatura më e ftohtë e dyllit kërkon më shumë kohë për t’u ngrohur, që do të thotë se do të duhet më shumë kohë që dylli të arrijë pikën e shkrirjes. /telegrafi