Raporti i TI, Kurti synon që Kosova t’i afrohet Danimarkës e Finlandës
Lajme

Raporti i TI, Kurti synon që Kosova t’i afrohet Danimarkës e Finlandës

Kryeministri Albin Kurti po synon që Kosova t’i afrohet Danimarkës, Finlandës, sa i përket luftimit të korrupsionit.

Kurti është shprehur se do të vazhdojnë të punojnë derisa të afrohen në krye të listës.

Sipas indeksit të antikorrupsionit që u publikua nga organizata “Transparency International”, Kosova është ngritur për 17 vende, duke u renditur në vendin e 87-të. 

“Lufta jonë kundër krimit të organizuar dhe inst. korrupsioni jep rezultate. Kosova ka përmirësuar pozitën e saj me 17 vende në Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit, nga 104 në 87. E kënaqur me këtë vlerësim të organizatave kredibile. Puna jonë vazhdon, derisa të afrohemi në krye të listës”, shkroi Kurti në Twitter.

 

https://t.co/shAJEFKnot

— Albin Kurti (@albinkurti) January 25, 2022