Gabimet për të cilat pendohemi pas disa vitesh
Lifestyle

Gabimet për të cilat pendohemi pas disa vitesh

Ja gabimet per të cilat mund të pendoheni.

1.Të prisni për kohën ideale
Nuk ka diçka të tillë si koha e “përsosur” për të bërë një lëvizje. Nëse do të filloni një punë të re, një shkollë të re apo një biznis të ri, kurrë nuk do të jetë një kohë “perfekte”. Nëse prisni që gjithçka të jetë perfekte, do të prisni përgjithmonë.

2.Të keni frikë të provoni
Jeta është plot përpjekje. Ndonjëherë, këto përpjekje çojnë në dështime. Sidoqoftë, nuk do të shihni kurrë sukseset nëse keni shumë frikë nga dështimi, madje nuk do të tentoni as të provoni.

3.Vazhdimisht kërkoni aprovim për vendimet tuaja
Nëse e gjeni veten duke kërkuar që zgjedhjet tuaja të vlerësohen nga të tjerët do të jetoni jetën e dikujt tjetër. Nëse jeni vetëm duke marrë vendime që janë aprovuar paraprakisht nga familja, miqtë dhe të tjerët të rëndësishëm, atëherë nuk po jetoni jetën që dëshironi të jetoni.

4.Të dorëzoheni
Kur do të vështirësohet, mund të jetë joshëse që thjesht të heqësh dorë. Nuk ka asgjë për të cilën do të pendoheni më shumë sesa të hiqni dorë nga gjërat dhe ëndrrat tuaja. Nëse hiqni dorë shumë shpejt, kurrë nuk mund ta dini se për çfarë jeni vërtet i aftë.

5.Të mos mësoni nga gabimet
Nëse vazhdimisht e gjeni veten në të njëjtën situatë të pakënaqshme pa pushim, mund të jeni duke dështuar të mësoni nga gabimet tuaja të së kaluarës. Pasi të keni mundësi të hapni veten për të parë shtigjet që ju keni marrë, dhe si ato kanë shkuar keq, ju jeni në gjendje të merrni kontroll më të mirë të jetës tuaj.