Kori “Siparantum” me dy çmime të para në Belgjikë
Kulturë

Kori “Siparantum” me dy çmime të para në Belgjikë

Kori Siparantum ka marrë pjesë në festivalin evropian, “European Music Festival for Young People”.

Ky kor fitoi fillimisht çmimin e parë në Kategorinë G ndërkaq tashme ka siguruar  edhe vendin e parë edhe në kategorinë F.

Këtë lajm e ka bërë të ditur dirigjenti Memli Kelmendi përmes një postimi në rrjetin social Facebook.

“Sapo fituam vendin e parë në kategorinë F (Kategoria Pennant). Kështu për dy ditë morëm dy çmime, dy vendet e para në Festivalin Evropian për të rinjtë”, ka thënë Kelmendi.

Kujtojmë se vitin e kaluar kori i udhëhequr nga dirigjenti Memli Kelmendi mori vendin e parë në festivalin dhe garën më të madhe korale në botë, “World Choir Games”./V.Thaçi