Kryeministri Kurti takoi drejtuesit e KODE Labs
Lajme

Kryeministri Kurti takoi drejtuesit e KODE Labs

Gjatë vizitës në Detroit, Michigan, kryeministri Albin Kurti, u prit në takim nga drejtuesit e KODE Labs—Kosova & Detroit. 

Kjo ndërmarrje e teknologjisë së informacionit, është një shembull i investimit të kompanive amerikane në Kosovë, që krahas suksesit dhe profitabilitetit të kompanisë, njëherit  mbështesin edhe progresin e vendit tonë në këtë sektor.

Në këtë takim, sipas njoftimit të Zyrës së Kryeministrit, u diskutua për mënyrat se si qeveria mund të punojë me kompanitë e teknologjisë së informacionit dhe të trajnojë profesionistë të kësaj fushe, në shërbim të zhvillimit dhe rritjes së potencialit dhe kapaciteteve të teknologjisë së informacionit.

U bisedua për potencialin e zhvillimit të produkteve softuerike që mundësojnë efikasitet operacional dhe qëndrueshmëri.

Drejtuesit e ndërmarrjes prezantuan projektet e kësaj ndërmarrjeje që ka dy zyra, në Detroit dhe Prishtinë, dhe operon në Amerikë të Veriut, Evropë, Azi dhe Australi.

Në takimin e përbashkët me Zëvendësministren e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Liza Gashi, Shefin e Stafit të Kryeministrit, Luan Dalipi, u theksua klima tërheqëse për investime në Kosovë dhe gatishmëria e Qeverisë së Republikës së Kosovës për të ofruar dhe siguruar kushte të favorshme.


APR
Romay Lift