Emision i ri edukativ për të rinj në RTK
Foto: RTK
Lajme

Emision i ri edukativ për të rinj në RTK

RTKlive

RTK sjell emisionin edukativ për të rinj, “SEX  EDU”, bashkëpunim i RTK-së me BE-në dhe ERNO-n.

Edukata seksuale vazhdon të mos jetë e përfshirë si lëndë shkollore ku të rinjtë do të mund të merrnin informacione lidhur me temat që lidhen me edukimin seksual.

Por, në Televizionin e Kosovës ka nisur transmetimi i emisionit edukativ për të rinj, “SEX  EDU”, që trajton tema përmes të cilave thyen tabu dhe paragjykime për seksualitetin.

Ky emision është një bashkëpunim i pesë shteteve të Ballkanit dhe mbështetet nga Bashkimi Evropian dhe Zyra Rajonale për Këmbimin e Lajmeve të RTK-së.


APR
Romay Lift