Nëse e vëreni këtë ndryshim në thonj, kontaktoni menjëherë mjekun tuaj
Lifestyle

Nëse e vëreni këtë ndryshim në thonj, kontaktoni menjëherë mjekun tuaj

Flokët dhe thonjtë janë tregues të shpeshtë nëse gjithçka nuk është në rregull me trupin. Kështu, ndryshimet e bardha në thonj tregojnë se trupi ka nevojë për vitamina dhe minerale. Megjithatë, çfarë fshihet tjetër pas thonjve?

Sipas ekspertëve, një nga tiparet e sëmundjes arteriale periferike është “ rritja e ngadaltë e thonjve”. “Problemi me qarkullimin periferik mund të çojë në ngërçe të dhimbshme në muskujt pas aktiviteteve intensive, por edhe pas një ecjeje të gjatë apo ngjitjes së shkallëve”, thonë shkencëtarët.

Ekspertët përmendën gjithashtu se cilët faktorë rrisin shanset e zhvillimit të sëmundjes arteriale periferike:

1. Pirja e duhanit

2. Diabeti

3. Obeziteti

4. Tensioni i lartë i gjakut

5. Kolesterol i lartë

6. Mosha mbi 65 vjeç

Personat që pinë duhan ose kanë diabet janë në rrezikun më të lartë të zhvillimit të sëmundjeve arteriale periferike për shkak të uljes së rrjedhjes së gjakut – thanë ekspertët nga klinika Mayo.


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa