Çfarë do të ndodhë me trupin tuaj nëse bëni joga çdo ditë
Rtklive
Lifestyle

Çfarë do të ndodhë me trupin tuaj nëse bëni joga çdo ditë

Yoga i referohet një grupi praktikash fizike, mendore dhe shpirtërore që kanë origjinën në Indi dhe janë të njohura për përfitimet e shumta për shëndetin e trupit dhe mendjes. Filozofia e jogës është lidhja e trupit, mendjes dhe shpirtit, dhe ka gjashtë disiplina, secila me fokusin dhe përfitimet e veta.

Çfarë do të ndodhë me trupin tuaj nëse bëni joga çdo ditë

Megjithatë, shumica e njerëzve bëjnë joga për përfitimet e saj fizike. Disa prej tyre përfshijnë përmirësimin e fleksibilitetit, rritjen e forcës së muskujve dhe përmirësimin e frymëmarrjes, energjisë dhe vitalitetit. Joga gjithashtu mund të mbështesë një zemër të shëndetshme , të ndihmojë në trajtimin e varësisë dhe të reduktojë stresin dhe dhimbjet kronike. Përfitime të tjera fizike të jogës përfshijnë përmirësimin e shëndetit nyje , duke përmirësuar qëndrimin dhe ekuilibrin më të mirë. Kur praktikoni joga çdo ditë, ka të ngjarë të vini re një përmirësim në shëndetin tuaj fizik. Megjithatë, ju duhet të praktikoni joga rregullisht për të vënë re këto përfitime në afat të gjatë.

Lëndimet gjatë praktikimit të jogës janë të rralla, por ato mund të ndodhin ende kur njerëz të papërvojë përpiqen të kryejnë poza që janë mbi nivelet e tyre të aftësive. Kur filloni një praktikë joga, duhet të ndiqni udhëzimet e një instruktori për të siguruar që të kryeni çdo pozë në mënyrë të sigurt.

Përfitimet mendore të jogës

Yoga gjithashtu ofron shumë përfitime për shëndetin mendor. Disa nga këto përfitime përfshijnë përmirësimin e përqendrimit, rritjen e qetësisë dhe paqes, dhe uljen e ankthit dhe depresionit. Sipas Harvard Health, joga mund të rrisë fuqinë e trurit tuaj të ngjashëm me mënyrën se si ngritja e peshave forcon muskujt tuaj. Në veçanti, të bësh joga rregullisht mund të forcojë pjesët e trurit që ndihmojnë me kujtesën, ndërgjegjësimin, të menduarit, vëmendjen dhe gjuhën.

Joga gjithashtu mund të përmirësojë humorin tuaj. Njerëzit që praktikojnë joga rregullisht mund të shohin një reduktim të simptomave të ankthit dhe depresionit, si dhe një rritje të vetëvlerësimit dhe ndjenjave të mirëqenies. Yoga gjithashtu është treguar se përmirëson gjumin , i cili mund të reduktojë më tej stresin dhe të përmirësojë shëndetin e përgjithshëm.

Megjithatë, përveç përfitimeve fizike dhe mendore, joga ofron edhe përfitime shpirtërore. Për disa njerëz, joga është një mënyrë për t’u lidhur me spiritualitetin e tyre dhe për të zhvilluar një kuptim më të thellë të vetes. Yoga mund t’ju ndihmojë të mësoni të jeni më të pranishëm në këtë moment dhe të përqendroheni në frymëmarrjen tuaj. Kjo mund të çojë në një ndjenjë më të madhe të vetëdijes dhe paqes.


MË SHUME NGA Lifestyle