Fotografia nga teleskopi hapësinor James Webb i NASA-s
Në Fokus

Fotografia nga teleskopi hapësinor James Webb i NASA-s

RTklive

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, ka zbuluar një fotografi mahnitëse të marrë nga teleskopi hapësinor James Webb i NASA-s.

 Biden theksoi se ky është një moment historik për shkencën dhe teknologjinë.

“Fotografia e parë nga Teleskopi Hapësinor Webb përfaqëson një moment historik për shkencën dhe teknologjinë. Për astronominë dhe eksplorimin e hapësirës. Për Amerikën dhe mbarë njerëzimin”, ka shkruar Biden.

Teleskopi ka zbuluar “fotografinë më të thellë dhe më të mprehtë me infra të kuqe të universit të hershëm” të marrë ndonjëherë, duke shikuar prapa më shumë se 13 miliardë vjet.

Fotografia, e cili mbulon një pjesë të qiellit përafërsisht madhësinë e një kokrre rëre të mbajtur në gjatësinë e krahut në tokë, është e mbushur me mijëra galaktika dhe paraqet objektet më të zbehta të vëzhguara ndonjëherë.

Teleskopi Hapësinor James Webb është observatori më i fuqishëm i vendosur ndonjëherë në orbitë.


MË SHUME NGA Në Fokus