Shenjat e kolesterolit të lartë
Lifestyle

Shenjat e kolesterolit të lartë

Ndryshe nga problemet tjera shëndetësore, kolesteroli i lartë nuk shfaq shpesh shumë shenja paralajmëruese.

Megjithëse kolesteroli i lartë mund të jetë i vështirë për t’u dalluar, lënia e kësaj gjendje të pa trajtuar mund të çojë në ateriosklerozë.

Gjatë këtij procesi, arteriet tuaja bllokohen me substanca yndyrore të quajtura pllaka. Megjithatë, ky proces nuk përfundon këtu pasi ky grumbullim i kolesterolit gjithashtu mund të bllokojë arteriet tuaja dhe të kufizojë rrjedhjen e gjakut në këmbët tuaja.

Dhe kjo gjendje është në gjendje të shkaktojë shenjën paralajmëruese me erë të keqe. Nëse qarkullimi i gjakut në këmbët tuaja “kufizohet rëndë”, mund të rrezikoni të zhvilloni ishemi kritike të gjymtyrëve.

Shërbimi shëndetësor shpjegon se lëkura në gishtat e këmbëve ose në gjymtyrët e poshtme mund të bëhet e ftohtë dhe e mpirë, duke u bërë e kuqe dhe më pas e zezë dhe/ose fillon të fryhet dhe të prodhojë këtë qelb.

Ky ndërlikim mund të shkaktojë dhimbje të forta dhe duhet të trajtohet “menjëherë”. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se kolesteroli i lartë rrallë shkakton shenja paralajmëruese. Kjo është arsyeja pse mënyra më e besueshme për të përcaktuar nivelet tuaja është përmes një testi gjaku.


MË SHUME NGA Lifestyle