Lista e plotë e çmimeve në `PriFilmFest 2022`
Foto / PriFest
Kulturë

Lista e plotë e çmimeve në `PriFilmFest 2022`

Shqipe Gashi/RTKlive

Mbrëmë ishte nata fundit PriFilmFest 2022 ku janë ndarë çmimet e edicionit të 14-të të PriFilmFest, i cili ka nisur më 20 shtator ndërsa ka përfunduar më 25 shtator.

Më poshtë gjeni listën e plotë të çmimeve në 'PriFilmFest 2022'

Filmi më i mirë i shkurtër

POLI I VERIUT nga Marija Apcevska (NMK)

Përmendje e veçantë

NË VANCOUVER nga Artemis Anastasiadou (GRE)

Pridox më i mirë

EJA NË KOHË nga (UK, SHBA)

Filmi më i mirë i metrazhit të mesëm

KËMBANAT E LOPËS nga Charles HABIB-DROUOT (BEL, FRA)

Filmi më i mirë nga juria e Medias

KLONDIKE nga Maryna Gorbach Er (UKR, TUR)

Filmi më i mirë global

KLONDIKE nga Maryna Gorbach Er (UKR, TUR)

Konkursi i filmave ballkanik – Përmendje e veçantë

HERONJTË E KLASËS PUNËTORE nga (SER)

Çmimi aktori dhe aktorja më e mirë

Rina Krasniqi për rolet e Luanës dhe Xhekut te Virgjëresha shqiptare

Regjisorja më e mirë

Kaltrina Krasniqi për filmin Vera andrron detin (KOS, ALB)

Filmi më i mirë ballkanik – “Vjosa Berisha”

Virgjëresha shqiptare nga Bujar Alimani, prodhuar nga Anita Elsani (ALB, GER, BEL, KOS).

Krejt në fund, të gjithë fituesit u ftuan në skenë që të shkrepin një fotografi të cilën do ta kenë pranë vetes e zemrës së tyre për një kohë të gjatë.


MË SHUME NGA Kulturë