Gërvalla: Bashkimi gjerman ishte bekim për Evropën
Foto: Donika Gervalla/Facebook
Lajme

Gërvalla: Bashkimi gjerman ishte bekim për Evropën

J.Musliu/RTKlive

Ministrja e Punëve të Jashtme e Diasporës, Donika Gërvalla, ka uruar Gjermaninë, me rastin e  përvjetorit të bashkimit.

“Bashkimi gjerman ishte një bekim historik për Gjermaninë,  për lirinë dhe unitetin në të gjithë Evropën”, shkroi ministrja Gërvalla në llogarinë e saj në Twitter.

“Sot bota e qytetëruar qëndron për paqen dhe lirinë e Ukrainës”.

Ministrja Gërvalla deklaroi se Kosova dhe Gjermania mbrojnë këto vlera evropiane si thelbin e identitetit të tyre.

Republika Federale e Gjermanisë dhe ish- Republika Demokratike e Gjermanisë e cila ishte pjesë e Bashkimit Sovjetik, pas Luftës së Dytë Botërore,  janë bashkuar me rënien e murit të Berlinit në nëntor 1989.  


MË SHUME NGA Lajme