Së shpejti edicioni i 10-të me radhë i festivalit i kitarës “Vihuela Guitar
Kulturë

Së shpejti edicioni i 10-të me radhë i festivalit i kitarës “Vihuela Guitar

RTK

Së shpejti fillon edicioni i 10-të me radhë i festivalit ndërkombëtar të kitarës “Vihuela Guitar Fest” Me përkrahje të artistëve të rinj vendor.

Në këtë edicion jubilar të gjithë artdashësit do të kenë mundësinë të njihen me gjeneratat e reja të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”  DAM, nën udhëheqjen e profesorit Drilon Çoçaj.

Ndërkaq në kitarë janë artistët si: Lekë Morina, Urim Maliqi dhe Ehad Dula. Festivali organizohet në kuadër të shkollës së muzikës “Vihuela” e cila këtë vit shënon 20 vjetorin e themelimit të saj.

Koncerti i parë fillon më 13 dhjetor, nga ora 20:00, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”.


MË SHUME NGA Kulturë