Librat me kulturë dhe histori Hebreje i dhurohen BKUK-së
Foto:Jewish Community - Bet Israel Kosova në Facebook
Kulturë

Librat me kulturë dhe histori Hebreje i dhurohen BKUK-së

Sh.Gashi/ RTKlive

Sot është bërë pranim-dorëzimin i librave me kulturë dhe histori Hebreje nga Bashkësia Hebreje-Bet Israel Kosova për Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, donacion nga komuniteti Hebre i Kanadasë.

Ky projekt u vlerësua me shumë vlerë nga Kryetari i Bashkësisë Hebreje-Bet Israel Kosova  Hysen Hyseni për fuqizimin e marrëdhënieve ndërmjet Shqiptareve dhe Hebrenjve.

"Për implementimin e këtij projekti falënderojmë oficerin kanadez z.Paul Mulhall, i cili në bashkëpunim me diplomatin tonë z.Donat Syla u angazhuan me Komunitetin Hebre në Kanada për mbledhjen dhe sjelljen e librave në Kosovë,si dhe z. Nick Israel nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Falënderojmë drejtorin e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës z. Fazli Gajraku për bashkëpunim. Së shpejti edhe Biblioteka e FSK-së do të pasurohet me libra me kulturë dhe histori Hebreje", njofton Shoqata 'Bet Israel Kosova'.

May be an image of 6 people May be an image of 1 person and book May be an image of 8 people and people standing


MË SHUME NGA Kulturë