Sot shënohet Dita Botërore e Kancerit
Në Fokus

Sot shënohet Dita Botërore e Kancerit

RTKlive

Dita Botërore e Kancerit udhëhiqet nga Unioni për Kontrollin Ndërkombëtar të Kancerit (UICC) për të mbështetur qëllimet e Deklaratës Botërore të Kancerit, shkruar në vitin 2008.

4 shkurti është Dita Botërore e Kancerit, e cila synon të rris ndërgjegjësimin për kancerin dhe për të inkurajuar parandalimin, zbulimin dhe trajtimin e tij.

Qëllimi kryesor i Ditës Botërore të Kancerit është të reduktojë ndjeshëm sëmundjet dhe vdekjet e shkaktuara nga kanceri dhe është një mundësi për të mbledhur komunitetin ndërkombëtar për t’i dhënë fund padrejtësisë së vuajtjeve të parandalueshme nga kanceri. Dita festohet nga Kombet e Bashkuara.

Dita Botërore e Kancerit synon keqinformimin, rrit ndërgjegjësimin dhe redukton stigmën. Në Ditën Botërore të Kancerit zhvillohen iniciativa të shumta për të treguar mbështetje për të prekurit nga kanceri.


MË SHUME NGA Në Fokus