Memoriali për fëmijët e vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës po jetësohet
Foto: MKRS
Kulturë

Memoriali për fëmijët e vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës po jetësohet

RTKlive

Ministria e Kulturës Rinisë dhe Sportit ka njoftuar përmes një postimi në rrjetin social Facebook se memoriali për fëmijët e vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës po jetësohet.

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit sot ka nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi me Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” për konsultimin dhe hartimin e dokumentit narrativ mbi memorializimin e fëmijëve të vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës 1998-1999 në Kosovë.

“Si vazhdimësi e bashkëpunimit strategjik, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit sot ka nënshkruar Memorandum Bashkëpunimi me Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” për konsultimin dhe hartimin e dokumentit narrativ mbi memorializimin e fëmijëve të vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës 1998-1999 në Kosovë. Pas hartimit të dokumentit do të bëhet shpallja e konkursit ndërkombëtar për projektin e memorialit të fëmijëve. Ky proces me ndjeshmëri të lartë kërkon një analizë të thellë që rezultati të jetë dinjitoz dhe proporcional me qëllimin”, thuhet në njoftim .

Memoriali është vendim i Qeverisë së Kosovës përmes të cilit do të nderohet dhe lartësohet kujtimi për fëmijët e vrarë dhe të zhdukur gjatë luftës.


MË SHUME NGA Kulturë