Vendet më të lumtura në botë për vitin 2023
Në Fokus

Vendet më të lumtura në botë për vitin 2023

RTSH

Raporti, i cili është një botim i Rrjetit të Zgjidhjeve të Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së, bazohet në të dhënat e sondazheve globale nga njerëz në më shumë se 150 vende.

Vendet renditen sipas lumturisë bazuar në vlerësimet mesatare të jetës së tyre gjatë tre viteve të mëparshme.

Për të gjashtin vit radhazi, Finlanda është vendi më i lumtur në botë, sipas renditjes së Raportit të Lumturisë Botërore bazuar kryesisht në vlerësimet e jetës nga Sondazhi Botëror i Gallup.

Vendi nordik dhe fqinjët e tij, Danimarka, Islanda, Suedia dhe Norvegjia të gjitha shënojnë shumë mirë në masat që përdor raporti për të shpjeguar gjetjet e tij si jetëgjatësia e shëndetshme, mirëqenia për frymë, mbështetja sociale, korrupsion i ulët, bujari në një komunitet ku njerëzit kujdesen për njëri-tjetrin dhe lirinë për të marrë vendime kyçe të jetës citon CNN.

Vendet më të lumtura në botë për vitin 2023

Finlanda

Danimarka

Islanda

Izraeli

Holanda

Suedia

Norvegjia

Zvicra

Luksemburgu

Zelanda e Re

Austri

Australi

Kanada

Irlanda

Shtetet e Bashkuara

Gjermania

Belgjika

Republika Çeke

Mbretëria e Bashkuar

Lituani


MË SHUME NGA Në Fokus