Përgatitja e ushqimeve karakterizon nisjen e Ramazanit
Foto: REL
Në Fokus

Përgatitja e ushqimeve karakterizon nisjen e Ramazanit

REL

Besimtarët myslimanë në mbarë botën kanë bërë përgatitjet për Muajin e Ramazanit që nis më 23 mars.

Gjatë kësaj periudhe, besimtarët myslimanë përmbahen ngrënia dhe pirja që nga lindja e Diellit deri në perëndim, në shenjë sakrifice dhe përkushtimi ndaj Zotit.

Muaji i Ramazanit nis më 23 mars dhe do të zgjasë për 30 ditë, deri më 20 prill.

Pas përfundimit të Ramazanit, besimtarët në mbarë botën festojnë Fitër Bajramin, një prej dy festave më të mëdha të besimit islam.


MË SHUME NGA Në Fokus