Në mesnatë nis ora verore, lëvizin akrepat për një orë
Foto: Ilustrim
Në Fokus

Në mesnatë nis ora verore, lëvizin akrepat për një orë

RTKlive

Akrepat e orës sonte pas mesnatës do të lëvizin për një orë më përpara, duke shënuar kështu fillimin e orës verore. Ndryshimi tashmë i zakonshëm, ndodhë në vikendin e fundit të muajit mars, që i bije sonte në ora 2:00.

Edhe si rëndomtë, koha do të lëvizë nga ora 2:00 në 3:00 dhe e diela do të zgjasë vetë, 23 orë. Ky ndryshim zgjatë derti në vikendin e fundit të tetorit.

Ndryshimi i orës, ka ardhur nga për shkaka të konsumit të energjisë elektrike. Ndërsa ka pasur kërkesa që ora të mbetet e njëtrajtshme, mos të ndryshohet, verë-dimër.


MË SHUME NGA Në Fokus