Ka përfunduar ushtrimi fushor “Iron Mike”
Foto: FSK
Lajme

Ka përfunduar ushtrimi fushor “Iron Mike”

RTKlive

Forca e Sigurisë së Kosovës ka njoftuar se ushtrimi fushor “Iron Mike”, ka përfunduar.Ky ushtrim kishte për qëllim vlerësimin dhe testimin e kapaciteteve të Kompanisë së Mekanizuar për të ekzekutuar operacione sulmuese dhe mbrojtëse në nivel togu dhe kompanie.

“Me qëllim të vlerësimit dhe testimit të kapaciteteve të Kompanisë së Mekanizuar për të ekzekutuar operacione sulmuese dhe mbrojtëse në nivel togu dhe kompanie, Regjimenti i parë i Forcave Tokësore ka realizuar ushtrimin fushor “Iron Mike” që ka kulmuar me ushtrimin final “Sulm në objektivë” që është realizuar me zjarr të drejtpërdrejt – LFX.

Ky ushtrim është vlerësuar nga Vëzhgues-Kontrollues të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes së bashku me ata nga ushtria amerikane (SATMO).

Përfundimin e ushtrimit fushorë nga afër e ka përcjell zëvendës komandanti i FSK-së, gjeneral major Enver Cikaqi, komandanti i Forcave Tokësore, gjeneral brigade Hysen Dreshaj dhe Atasheu Amerikan Nënkolonel KIM, oficer e nënoficerë të FSK-së”, thuhet në njoftim.


MË SHUME NGA Lajme