Kurti: E vërteta e luftës së Kosovës është e dëshmuar
Lajme

Kurti: E vërteta e luftës së Kosovës është e dëshmuar

RTKlive

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se e vërteta e luftës së Kosovës është e dëshmuar nga faktorë vendorë dhe ndërkombëtarë siç edhe është hulumtuar dhe studiuar brenda dhe jashtë Kosovës.

Kurti ka shkruar për njësitë policore, ushtarake dhe paraushtarake serbe, të cilët 24 vite më parë nisën dëbimin e banorëve shqiptarë të Prishtinës dhe deportimin e tyre në drejtim të Maqedonisë dhe të Republikës së Shqipërisë.

I Pari i qeverisë, ka shkruar në ‘Facebook’, Operacioni për dëbimin e shqiptarëve nga Prishtina i nisur më 1 prill 1999, po zhvillohej në kuadër të fazës së tretë të planit “Patkoi”, të hartuar nga Serbia për spastrimin etnik të Kosovës nga popullsia autoktone shqiptare.


MË SHUME NGA Lajme