Sot në Hagë vazhdon procesi gjyqësor në rastin “Thaçi e të tjerët”
Gjykata Speciale

Sot në Hagë vazhdon procesi gjyqësor në rastin “Thaçi e të tjerët”

N.Mekolli /RTKlive

Edhe sot në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë, vazhdon procesi gjyqësor ndaj ish krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Jakup Krasniqi dhe Rexhep Selimi.

Në Gjykimin e Thaçit dhe të tjerëve, dëshmitari 4748 ka vazhduar dëshminë. Ai, në gjykimin ndaj ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, javën e kaluar ka dhënë dëshminë e tij për të dy ditë me radhë nën masa mbrojtëse, pa u dëgjuar nga publiku, raporton RTKlive.

Gjykimi do të vazhdojë me dëgjimin e dëshmitarit të radhës nga Zyra e Prokurorit të Specializuar.

Në këtë proces deri tani janë dëgjuar katër dëshmitarë të prokurorisë të cilët kanë dëshmuar nën masa mbrojtëse, dhe në seanca pothuajse tërësisht të mbyllura për publikun.

Për muajin maj janë paraparë të zhvillohen dhjetë seanca.

Gjykimi ndaj ish-krerëve të UÇK-së ka nisur më 3 prill kurse të akuzuarit janë deklaruar të pafajshëm.

Ndryshe aktakuza e parë kundër katër të akuzuarve u konfirmua më 26 tetor 2020 dhe u bë publike më 5 nëntor 2020. Sipas aktakuzës, krimet e paraqitura në të u kryen më së paku prej marsit 1998 deri në shtator 1999 në disa vendndodhje në Kosovë, si edhe në Kukës dhe Cahan, në Shqipërinë Veriore.


MË SHUME NGA Gjykata Speciale