Ambasadori i ri britanik:Kosova e Britania gëzojnë lidhje të thella miqësie
Sharr Travel

Ambasadori i ri britanik:Kosova e Britania gëzojnë lidhje të thella miqësie

Ambasadori i Lartëmadhërisë së Saj në Kosovë, shkëlqesia e tij Nicholas Abbott, prezantoi sot në mëngjes kredencialet te presidenti i Republikës së Kosovës, shkëlqesia e tij, Hashim Thaçi.

Pas ceremonisë,  Abbott tha: “Jam i lumtur që kam prezentuar letrën time kredenciale te presidenti Thaçi. Mbretëria e Bashkuar dhe Kosova gëzojnë lidhje të thella miqësie dhe bashkëpunimi, të farkëtuara në kohët më të vështira. Mezi pres të zhvilloj dhe forcoj marrëdhëniet tona me popullin e Kosovës dhe të vazhdoj punën e paraardhësve të mi për të ndihmuar në reformimin dhe modernizimin e institucioneve, demokracisë së Kosovës, dhe për të inkurajuar dhe mbështetur ata që janë brenda sistemit dhe të cilët po luftojnë korrupsionin dhe nepotizmin.”

Mbretëria e Bashkuar ishte vendi i parë që kishte lidhur marrëdhënie diplomatike pasi Kosova shpalli pavarësinë në shkurt 2008. Shkëlqesia e tij Nicholas Abbott është ambasadori i pestë i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë.


MË SHUME NGA Aktuale