Grenell: Thaçi e Vuçiq u pajtuan që fokusi të jetë në zhvillimin ekonomik
Sharr Travel

Grenell: Thaçi e Vuçiq u pajtuan që fokusi të jetë në zhvillimin ekonomik

I Dërguari i Posaçëm i presidentit amerikan për dialogun, Richard Grenell, është shprehur i lumtur që Kosova dhe Serbia kanë arritur të nënshkruajnë edhe një marrëveshje tjetër – marrëveshjen për linjën hekurudhore dhe autostradat.

“Ajo që kemi bërë sot këtu është që kemi negociuar për të gjetur mënyrën që të hapim linjën hekurudhore dhe autostradat. Siç e dini të gjithë, ne kemi negociuar për hapjen e linjës ajrore për fluturime direkte mes Prishtinës dhe Beogradit – dhe tani kemi edhe dy marrëveshje të tjera”.

Grenell pas nënshkrimit të kësaj marrëveshje ka thënë se të dy presidentët – Hashim Thaçi dhe Aleksandar Vuçiq – janë pajtuar që fokusi duhet të jetë në zhvillimin ekonomik.

“Ajo çfarë kam folur me të dy presidentët [Hashim Thaçi dhe Aleksandar Vuçiq] është që të provojmë, sa më shumë që është e mundur, që të koncentrohemi në zhvillimin ekonomik dhe krijimin e vendeve të reja të punës për të ardhmen”.