Orkestra franceze nxit interpretimin e 51 instrumenteve të Rero’s Bolero

Orkestra franceze nxit interpretimin e 51 instrumenteve të Rero’s Bolero

Postimi i një videoje të performancës së tyre në YouTube ishte një mënyrë për të mbajtur kontakte me njëri-tjetrin dhe me audiencën për të cilën u mungon shumë.

Për pjesëmarrësit, ishte një shans për të shpëtuar nga izolimi i tyre dhe për të ndihmuar në rritjen e shpirtrave të miliona të bllokuar në izolim.

Për Riviere ishte gjithashtu një mënyrë për të përhapur gëzimin, ‘diçka universale në këtë kohë veçanërisht të vështirë’.

Fillon me secilin muzikant që prezanton veten e tyre. Muzika fillon me instrumentet që luhen në tre ekrane të ndara, më pas katër dhe më shumë.

Ky interpretim i pazakontë i Bolero, një nga pjesët më të njohura të muzikës klasike në botë, ishte ripunuar në një version katër minutësh të kondensuar.

Punimi origjinal është i gjatë rreth 15 minuta dhe është shkruar për 80 muzikantë.