Përkujtohet në 100 vjetorin e lindjes mësuesi Hasan Preniqi
Sharr Travel

Përkujtohet në 100 vjetorin e lindjes mësuesi Hasan Preniqi

Nesër është përvjetori i 100-të i dit`lindjes së mësuesit Hasan Xhemajl Preniqi në fshatin Hade.

Preniqi ishte i shkolluar në Kosovë për pedagogji, ndërsa gjatë periudhës së shërbimit ushtarak obligativ tregoi pjekuri të madhe ushtarake e politike.

Pas dy vitesh si ushtar, ati iu dha e drejta për pushim dhe pasi u kthye përsëri në ushtri, ai në mënyrë misterioze vdiq. Trupi i tij pushon në Sushak. Dhe nuk u lejua kurrë të kthehet në vendlindje.

Preniqi gjatë kohës që ishte ushtar kishte mësuar shqiptarëve shkrim dhe lexim, mbante edhe ligjërata politike për eprorët ushtarakë.