Përçahet LDK-ja në Ferizaj, shkaku i projektit “Bashkimi i Qytetit”

Përçahet LDK-ja në Ferizaj, shkaku i projektit “Bashkimi i Qytetit”

Në cilësinë e zëvendësministrit për Zhvillim Ekonomik, njëherësh kryetar i LDK-së në Ferizaj, Muharrem Svarqa, gjatë së premtes ka vizituar punimet për ndërtimin e një nënkalimi për vetura në Ferizaj i cili është vazhdimësi i projektit të ashtuquajtur “Bashkimi i Qytetit”.

Vizita e tij dhe e ministrit të Infrastrukturës, Arban Abarashit, ka ngjallur reagime dhe përçarje brenda kryesisë së LDK-së në Ferizaj, derisa Svarqa prej vitesh në cilësinë e kryetarit të degës e ka kundërshtuar publikisht projektin katër milionësh “Bashkimi i Qytetit”.

Gëzim Kokollari, anëtar i kryesisë së LDK-së, njëherësh këshilltar në KK të Ferizajt, e ka kundërshtuar vizitën e përfaqësuesve të LDK-së në Ferizaj, duke thënë se vizita e tyre nga niveli qendror, ishte e çuditshme në Ferizaj derisa subjekti i tyre e ka kundërshtuar vazhdimisht projektin “Bashkimi i Qytetit”.

“Sot Ferizaj merr mbështetje nga niveli qendror për projektin Bashkimi i Qytetit, ky projekt do të duhej të hetohej për parregullsitë në gjithë këtë proces e jo të promovohet. Siç dihet ky projekt nuk është transparent, nuk është bërë as diskutim publik, nuk ka kaluar në Kuvendin Komunal, nuk është në asnjë dokument strategjik komunal, nuk është në buxhetin komunal dhe nuk është në ligjin e buxhetit. Në këtë kohë prisja trajtim dinjitoz të ankesës që kam bërë në Ministrinë e linjës”, ka thënë Kokollari.