Murati: Pa u arritur imunizimi nuk mund të flasim për rimëkëmbje ekonomike

Murati: Pa u arritur imunizimi nuk mund të flasim për rimëkëmbje ekonomike

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, tha se nuk mund të flasim për një rimëkëmbje ekonomike, pa u arritur imunizimi.

Ai ka deklaruar se 6 milionë euro do të ndajnë për gastronominë, qendrat tregtare dhe fitneset.

Sektori shëndetësorë do të merr shtesa prej 150 euro gjatë muajit prill-maj, stafi teknik 100 euro, dhe ai i sigurisë 100 euro. Vendimi i tretë ishte vazhdimi i skemave sociale pensionale ato familje që janë pranues të shtesave sociale.

“Pa u arritur imunizimi është vështirë që të flasim, andaj përderisa të arrijmë një imunizim nuk mund të flasim për rimëkëmbje ekonomike por duhet të flasim për një situatë emergjente. Në te kaluarën kemi pasur subvencionim dhe ka qenë një pauzë dhe kjo është që të shtrihet deri në fund të vitit dhe dikush e ka pasur 90 dhe i ka marr 30 e ka kaluar atë 100 dhe do ta kemi një barazi të shpërndarjes së këtyre mjeteve ai që i ka 75 euro do t’i merr 25 euro”. tha ministri Murati.