‘HIVE’ do të shfaqet në “Festivalin e Filmit në Cyrih”

‘HIVE’ do të shfaqet në “Festivalin e Filmit në Cyrih”

Filmi shqiptar "Zgjoi" po vazhdon me suksese të mëtutjeshme.

Filmi kosovar “Hive” (Zgjoi) me regji nga Blerta Basholli ka shënuar sukses të jashtëzakonshëm në “Sundance Film Festival” të vitit 2021, duke fituar 3 çmimet më të rëndësishme.

Aktorja e njohur Yllka Gashi, në këtë film me rolin e saj ka treguar për dhimbjen e grave të Krushës.

Ajo me anë të rolit të saj ka paraqitur personazhin e Fahrije Hotit, teksa para disa orësh ajo i tregoi botës se kush ishte inspirimi pas filmit “Zgjoi”, duke publikuar disa fotografi me Fahrije Hotin dhe gratë punëtore të Krushës.

 

Yllka së fundi ka lajmëruar se filmi tashmë do të shfaqe në Festivalin e Filmit në Cyrih.

“Filmi ynë ‘HIVE’ do të shfaqet në Festivalin e Filmit në Cyrih (ZFF), në seksionin Linjat Kufitare, i cili trajton temat aktuale aktuale në mbarë botën. Projektet Humanitare, Planet Territoriale dhe Sociale ose Konfliktet midis Individit dhe Shtetit”, shkroi Yllka Gashi në mbishkrimin e fotografisë.