MKRS ndanë nga 3000 euro për 29 biblioteka në Kosovë
Sharr Travel

MKRS ndanë nga 3000 euro për 29 biblioteka në Kosovë

Bazuar në vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës, nga Pakoja e Ringjalljes Ekonomike, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit mbështet financiarisht bibliotekat komunale përmes memorandumeve të bashkëpunimit.

Përmes këtyre memorandumeve do të mbështeteten gjithsej 29 biblioteka me nga 3,000 euro për pasurimin e fondit librar.

Buxheti i tërësishëm i ndarë për bibliotekat komunale është 87,000 euro.
Bibliotekat që kanë nënshkruar Memorandumin e Bashkëpunimit janë:

Biblioteka e Mitrovicës;

Biblioteka e Prizrenit;

Biblioteka e Gjilanit;

Biblioteka e Pejës;

Biblioteka e Gjakovës;

Biblioteka e Vushtrrisë;

Biblioteka e Podujevës:

Biblioteka e Ferizajt;

Biblioteka e Drenasit

Biblioteka e Skënderajit

Biblioteka e Fushë Kosovës

Biblioteka e Hanit të Elezit

Biblioteka e Junikut

Biblioteka e Kacanikut

Biblioteka e Obiliqit

Biblioteka e Klinës

Biblioteka e Lipjanit

Biblioteka e Malishevës

Biblioteka e Rahovecit

Biblioteka e Shtimes

Biblioteka e Suharekës

Biblioteka e Vitisë

Biblioteka e Vushtrrisë

Biblioteka e Komoranit

Biblioteka e Kamenicës

Biblioteka e Tërstenik

Biblioteka e Decanit

Biblioteka e Dragashit


MË SHUME NGA Kulturë