​23 vjet nga rënia e dëshmorëve Hyzri Talla, Afrim Maliqi e Ilir Durmishi
Sharr Travel

​23 vjet nga rënia e dëshmorëve Hyzri Talla, Afrim Maliqi e Ilir Durmishi

Sot mbushen 23 vjet nga rënia heroike e dëshmorëve Hyzri Talla, Afrim Maliqi dhe Ilir Durmishi.

Ilir Durmishi me bashkëluftëtarët, Afrim Maliqin e Hyzri Talla u vranë nga një pritë e organizuar të pushtuesve serbë, derisa ishte duke lëvizur me veturë në Bregun e Diellit në Prishtinë, më 2 dhjetor të vitit 1998.

Kjo ishte një vrasje makabre e dëshmorëve llapjanë. Ata u vranë nga shërbimi serb afër Qendrës së Studentëve në Prishtinë derisa ndodheshin në një mision ushtarak.

Tre dëshmorët janë dekoruar nga Presidenca e Kosovës.


MË SHUME NGA Aktuale