​Rama: Pushimet e para pa kufi mes Shqipërisë e Kosovës
Lajme

​Rama: Pushimet e para pa kufi mes Shqipërisë e Kosovës

Emine Hoti/RTKlive

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka ndarë sot pamje në rrjetet sociale nga radhët e automjeteve në pikën kufitare Vërmicë-Morinë duke bërë krahasim midis kolonave të gjata gjatë viteve të tjera.

“Pushimet e para pa kufi mes Shqipërisë dhe Kosovës dhe kështu tash e tutje, për vit e për krejt vitin”, shprehet Rama.

Më 20 qershor Qeveria e Kosovë dhe  ajo e Shqipërisë nënshkruan marrëveshjen për heqjen e kontrolleve në kufi për festat zyrtare e fundjavave.

Marrëveshja mes dy shteteve ka mundësuar që deri më 30 shtator për çdo fundjavë dhe festë zyrtare, qytetarët të mos regjistrohen nga Policia e Kosovës dhe Shqipërisë.


APR
Romay Lift