Von Cramon ripërsërit nevojën për liberalizimin e menjëhershëm të vizave
Rtklive
Viola Von Cramon/Twitter
Lajme

Von Cramon ripërsërit nevojën për liberalizimin e menjëhershëm të vizave

RTKlive

Viola von Cramon, ka ripërsëritur nevojën për liberalizimin e menjëhershëm të vizave për Kosovën, pasi sipas saj, ka kohë që është vonuar pavarësisht se Kosova i ka plotësuar të gjitha kriteret. Para se të raportojë për Kosovën në seancën e Parlamentit Evropian, përmes një postimi në Twitter, Cramon tha se “të gjithë qytetarët e Kosovës meritojnë të jetojnë në një vend që gëzon respekt të plotë ndërkombëtar dhe perspektivë të qartë integruese evropiane”.

“Qytetarët e Kosovës e dinë mirë këtë se Parlamenti Evropian dhe unë personalisht e kam ripërsëritur vazhdimisht nevojën për liberalizimin e menjëhershëm të vizave, i cili ka kohë që është vonuar pavarësisht se Kosova i ka plotësuar të gjitha kriteret”, ka shkruar Carmon,
Ajo  thotë se “raporti gjithashtu nënvizon rrugën e gjatë të reformës dhe integrimit të Kosovës në Bashkimin Evropian”.

Më tej ajo ka thënë se “raporti mbulon një gamë të gjerë çështjesh. Sundimin e Ligjit, lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit, administrata publike dhe antidiskriminimi”.

“Lidhur me Zbatimin e Ligjit, raporti u kërkon autoriteteve të bashkëpunojnë me partnerët ndërkombëtarë dhe të respektojnë plotësisht Opinionin e Komisionit të Venecias. Zbatim i Ligjit do të thotë barazi për të gjithë. Prandaj, i bëj thirrje qeverisë së Kosovës që të zbatojë aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese lidhur me Manastirin e Deçanit dhe të demonstrojë se nuk ka një qasje selektive kur bëhet fjalë për aplikimin e Zbatimit të Ligjit”.

“Elementi thelbësor i Kosovës drejt rrugës së integrimit në BE është Dialogu i udhëhequr nga BE-ja midis Kosovës dhe Serbisë. I dërguari special i Miroslav Lajçak ka mbështetjen tonë të plotë dhe ekziston një unitet unik transatlantik. Megjithatë, pa marrëveshje ligjërisht të detyrueshme të normalizimit, pranimi në Bashkimin Evropian nuk do të ndodhë”, ka shkruar  Von Cramon.


MË SHUME NGA Lajme