Tahiri: Do ta kundërshtojmë çdo përpjekje për shtrenjtimin e rrymës
Lajme

Tahiri: Do ta kundërshtojmë çdo përpjekje për shtrenjtimin e rrymës

RTKlive.com

Shefi i Grupit Parlamentar të PDK-së Abelard Tahiri ka deklaruar se do ta kundërshtojnë çdo përpjekje për shtrenjtimin e rrymës, pasi që ZRRE njoftoi se ka pranuar aplikimin për shqyrtim të jashtëzakonshëm të të hyrave të lejuara maksimale për Furnizuesin me Shërbim Universal (FSHU).

Në një postim në Facebook, Tahiri  ka shkruar se kjo është faza e parë e përpjekjes së qëllimshme dhe të sinkronizuar të pushtetit të Albin Kurtit, që të lejojë rritjen e serishme të çmimit të energjisë elektrike, duke ua shtuar e shumëfishuar këtë barrë të padrejtë qytetarëve.

“Përderisa debati rreth shtrenjtimit të padrejtë të çmimit të energjisë për afër 400 mijë familje kosovare ende nuk është mbyllur dhe një çështje e tillë është subjekt i shqyrtimit gjyqësor, paralelisht me kohën kur çdo produkt esencial për mbijetesë është shtrenjtuar shumëfish duke e bërë koston e jetesës të papërballueshme për qytetarë, guximi për t’ia mësyrë shtrenjtimit të energjisë elektrike është iluzion i këtij pushteti që i sheh qytetarët e Kosovës si të nënshtruar përballë tij dhe në funksion të tij”, thotë Tahiri.

Kjo mësymje në kurriz të qytetarëve, sipas tij, përveç që është papërgjegjësi, është edhe irracionalitet.

“Ftoj pushtetin që të përmbahet nga një “guxim” i tillë, sepse qytetarët janë duke e prekur fundin e mundësive të tyre për të mbijetuar në rrethanat aktuale. Çdo përpjekje për të shtrenjtuar çmimin e energjisë elektrike e për t’ua shtuar këtë barrë qytetarëve, do të hasë në kundërshtimin tonë të plotë dhe të pa kompromis”, shkruan Tahiri.


MË SHUME NGA Lajme