Mbahet koncerti tradicional i Vjenës
Foto,RTK
Kulturë

Mbahet koncerti tradicional i Vjenës

RTKlive

Koncerti tashmë tradicional i Vjenës është mbajtur me ekzekutime të veprave klasike, të cilin po e transmeton RTK.

Në koncertin e Filarmonisë së Vjenës, po merr pjesë edhe violinisti kosovar me përmasa botërore, Shkëlzen Doli.

Koncerti i Vitit të Ri nga Filharmonia e Vjenës, është koncert i muzikës klasike, që mbahet çdoherë ditën e parë të vitit nē Vjenë. Koncerti mbahet në të ashtuquajturën “ Sallën e Artë” të Musikverein (Klubi i Muzikës).

Koncerti i parë i Vjenës u mbajt në vitin 1939. Që nga koncerti i parë u ekzekutuan pjesë të kompozuara nga familja Strauss dhe kompozitorë  të tjerë austriak. 


MË SHUME NGA Kulturë