Javën tjetër liberalizimi i vizave, votohet në Parlamentin Evropian
Lajme

Javën tjetër liberalizimi i vizave, votohet në Parlamentin Evropian

RTKLive

Parlamentin Evropian në seancën plenare më 23 mars, do të votojë miratimin e draft rekomandimit në lexim të dytë për liberalizimin e vizave për Kosovën. Draft rekomandimi do të paraqitet nga raportuesi për çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën, holandezi Thijs Reuten.

Javë më parë, 27 ministrat e Brendshëm të Bashkimit Evropian miratuan vendimin për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës. Vendimi përfshin edhe pesë vendet që nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës.Këshilli miratoi në lexim të parë pozicionin e vet për udhëtimin pa viza për bartësit e pasaportave të lëshuara nga Kosova. Rregullat e reja do t'u lejojnë qytetarëve të Kosovës të udhëtojnë në vendet e Bashkimin Evropian pa një vizë dhe të qëndrojnë në këto vende për 90 ditë gjatë periudhës prej 180 ditësh” - thuhet në një njoftim të Këshillit të kryesuar nga Suedia. Në njoftim thuhet se qytetarët e Kosovës nuk do të kenë nevojë të kërkojnë vizë për udhëtim që nga data kur sistemi evropian i udhëtimit ETIAS që shërben për regjistrimin e të dhënave, të jetë funksional, dhe jo më vonë se një janari i vitit 2024.

 


MË SHUME NGA Lajme